Evolution Of Teaching Pedagogy |

Αγωγή του πολίτη για ένα μέλλον συμπεριληπτικό και υποστηρικτικό

Citizenship education for an inclusive and

sustainable future

Call: EACEA/21/2018

Social inclusion and common values: the contribution in the field of education and training

WP6 - Dissemination and Communication

Ημερίδα

που διοργανώνεται

στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματοςKA3

21 Δεκεμβρίου 2021

ώρα 17.30

στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

 

Για πληροφορίες δείτε:  ΕΔΩ

 

 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών

3η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματίζουν τη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεολόγων εκπαιδευτικώνμε διεθνή συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη, στις 28-29 Ιανουαρίου 2022 με γενικό θέμα:

«Θρησκευτική Εκπαίδευση:Σύγχρονες τάσεις και επικαιρότητα»

Απευθύνεται σε

Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε επιστήμονες των ΑΕΙ, ΑTΕΙ, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε ερευνητές και ερευνήτριες, σε εκπροσώπους κυβερνητικών και μη φορέων.

Σκοπός του Συνεδρίου

Η παρουσίαση από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και άλλους/ες ερευνητές και ερευνήτριες, μελετών που αφορούν τις νέες τάσεις στη θεωρία και στις διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών που συμβάλλουν στην ανταπόκρισή του στις ανάγκες που προκύπτουν από την εκάστοτε επικαιρότητα, την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση των εκπαιδευτικών σε αυτά, την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων από εκπαιδευτικούς της τάξης ώστε να προκληθεί γόνιμος προβληματισμός και δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θεματικοί άξονες

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων θα πρέπει να είναι σχετικό με τους παρακάτω άξονες σε σχέση με τις νέες τάσεις στη Θρησκευτική Εκπαίδευση και την επικαιρότητα:

1) Εκπαιδευτικές Πολιτικές και στα Προγράμματα Σπουδών της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης

2) Θεωρητικές Προσεγγίσεις της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης

3) Νέες τάσεις στις πρακτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στη σχολική τάξη(καλές διδακτικές πρακτικές, χρήση Τ.Π.Ε., βιωματικές προσεγγίσεις)

4) Διαπολιτισμικές και διαθρησκειακές διδακτικές προσεγγίσεις

5) Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο μάθημα των Θρησκευτικών

Τόπος και Χρόνος

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 - 29 Ιανουαρίου 2022στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.στη Θεσσαλονίκη.

Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν την εργασία τους δια ζώσης θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασής της εξ αποστάσεως

 

Σημαντικές ημερομηνίες

 

Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες πρέπει να αποστείλουν τον τίτλο και την περίληψη της εισήγησής τους μέχρι τις 31.10.2021(δίνεται παράταση έως 15/11/2021) και, εφόσον γίνει η αποδοχή από την Επιστημονική Επιτροπή, το πλήρες κείμενο ως τις 30.12.2021, για το οποίο θα αναρτηθούν οδηγίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ώστε να συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου.

Υποβολή περιλήψεων

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει προφορικές ανακοινώσεις και Postersή και e-posters. Κάθε εισηγητής και η κάθε εισηγήτρια μπορεί να στείλει μέχρι δύο (2) εισηγήσεις/Posters.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο με την ιδιότητα του εισηγητή/τριας, οφείλουν να αποστείλουν περίληψη της εργασίας τους, το κείμενο της οποίας θα είναι από 350 έως 450 λέξεις. Απαιτείται βιβλιογραφία στο τέλος της περίληψης, αλλά δεν θα περιλαμβάνεται στην καταμέτρηση των λέξεων. Η υποβολή της περίληψης θα γίνεται στη φόρμα του Δελτίου Περίληψης στον ιστοχώρο: www.synedrio4theologwn.kmaked.eu. Η εργασία, εφόσον γίνει η αποδοχή από την Επιστημονική Επιτροπή, θα κατατεθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synedrio.theologwn@gmail.com με το όνομα/τα Συγγραφέα/ων.

Ο τίτλος της εργασίας να γραφεί με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γραμματοσειρά TimesNewRoman 12). Τα ονόματα των εισηγητών/τριών, ο φορέας, η χώρα και η ηλεκτρονική διεύθυνση να αναγράφονται με πλάγια γράμματα κάτω από τον τίτλο, σε αριστερή στοίχιση (Γραμματοσειρά TimesNewRoman 12). Τα ονόματα των εισηγητών/τριών να προηγούνται των επωνύμων τους.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν συντομογραφίες, να αναφερθούν την πρώτη φορά ολογράφως.

Πληροφορίες για το Συνέδριο και την υποβολή εργασιών- συμμετοχής, θα βρείτε στον ιστοχώρο: www.synedrio4theologwn.kmaked.eu, www.plab.theo.auth.gr

Επικοινωνία: Πρασσά Χρύσα: 2310 474855

 

E-mail Συνεδρίου: synedrio.theologwn@gmail.com

 

Το Εργαστήρι Παιδαγωγικής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. προσφέρει:

 

  • Συμβολή στην κάλυψη ερευνητικών και διδακτικών αναγκών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο του Τμήματος σε θέματα Παιδαγωγικής και Πολιτισμού.
  • Συμμετοχή στην επιμόρφωση θεολόγων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Παιδαγωγικής και γνωστικών αντικειμένων.
  • Ευαισθητοποίηση σε θέματα διεπιστημονικής (ιστορία, γλώσσα) και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
  • Επιμόρφωση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και θεολόγων καθηγητών στις Νέες Τεχνολογίες.
  • Συμμετοχή και συνεργασία με άλλα Εργαστήρια Τμημάτων του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο ευρύτερου θεματικού δικτύου με τίτλο: Δίκτυο Ανάπτυξης και Εφαρμογών Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (ΔΙΕΤΠΕ).
  • Οργάνωση Ημερίδων.
  • Παρουσίαση παραχθέντος ηλεκτρονικού υλικού από φοιτητές για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με υπολογιστές.